Prajitura cu visine II

de Ela68 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 20446 vizualizari

 

La mine in familie se doreste ca aceasta prajitura sa nu fie pufoasa, ci sa aibe un blat mai dens, mai putin inalt si sa predomine gustul de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 80 gr unt topit
  • 8 linguri faina
  • vanilie, un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine II:

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama.

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul. 

Incorporam faina treptat cu ajutorul unui tel, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Punem la cuptor pentru 5 minute cat sa faca o mica pojghita, apoi presaram visinele cat mai uniform.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca